Tässä ei ole mitään erityisiä mausteita, vaan pähkinöiden ja hedelmien maut pääsevät puhtaina oikeuksiinsa.
Pähkinäkakku on joulukakku |
Suvin ja Leilan joulukakku
200g voita tai vastaavaa + 2,5dl sokeria vatkataan vaahdoksi.
Lisätään yksitellen 3 kananmunaa.
Lisätään 1dl appelsiinimarmeladia.
Lisätään 4dl vehnajäuhoja, 1tl leivinjauhetta ja noin 330g pilkottuja, erilaisia pähkinöitä ( ei maapähkinöitä)
ja pehmeitä taateleita ja viikunoita yms. Tähän voi laittaa pähkinät ja hedelmät ihan oman maun mukaan. Sekoitetaan, mutta ei vatkata turhaan.
Kaadetaan voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paistetaan noin 1,5 tuntia 160:ssa asteessa.
Anna jäähtyä hetki vuokassa ja kumoa leivinpaperin päälle.
2 kommenttia:
Tätä tahtoisin kokeilla :)
Tää pääsee varmasti testattavaksi :)
Lähetä kommentti