perjantai 20. joulukuuta 2013

Suvin ja Leilan joulukakku

Olemme ystäväni Suvin kanssa kehitelleet kauan sitten tämän joulukakun.
Tässä ei ole mitään erityisiä mausteita, vaan pähkinöiden ja hedelmien maut pääsevät puhtaina oikeuksiinsa.
Joulukakku
Pähkinäkakku on joulukakku

Suvin ja Leilan joulukakku

200g voita tai vastaavaa + 2,5dl sokeria vatkataan vaahdoksi.
Lisätään yksitellen 3 kananmunaa.
Lisätään 1dl appelsiinimarmeladia.

Lisätään 4dl vehnajäuhoja, 1tl leivinjauhetta ja noin 330g pilkottuja, erilaisia pähkinöitä ( ei maapähkinöitä)
ja pehmeitä taateleita ja viikunoita yms. Tähän voi laittaa pähkinät ja hedelmät ihan oman maun mukaan. Sekoitetaan, mutta ei vatkata turhaan.
Kaadetaan voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paistetaan noin 1,5 tuntia 160:ssa asteessa.
Anna jäähtyä hetki vuokassa ja kumoa leivinpaperin päälle.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tätä tahtoisin kokeilla :)

Jaana K. kirjoitti...

Tää pääsee varmasti testattavaksi :)