torstai 7. heinäkuuta 2011

Kesävieraita ja herkkuja

Tänään olemme ilahduttaneet kesävieraita äiti/tytär leipomuksilla. Päiväkahvilla mussutettiin
Paholaisen juustokakkua.













Tämä ohje on 50- tai 60-luvun Kotikokki- lehdestä. Alunperin se on kuivakakku, joka tehdään rengasvuokaan. Kakku on helppo tehdä ja maistuu yleensä kaikille. Joulun aikaan lisään Paholaisen kakkuun vähän piparkakkumaustetta.

Kuvassa olevan juustokakun pohja on Paholaisen kakkua.

Paholaisen juustokakku
Annoksesta tulee yksi rengasvuokakakku tai pohja kahta juustokakkua varten.
Kakkupohja
5dl hienoa vehnäjauhoa
1tl suolaa
1tl soodaa
1dl tummaa kaakaota
4dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2dl maitoa
2 munaa
1½dl voisulaa
Sekoita ainekset yhteen. Sekoita, älä vatkaa. Paista 175c, n.60min. Teen tämän isossa irtopohjavuokassa. Tästä tulee pohja kahdelle juustokakulle. Halkaisen kakun kahteen osaan ja pistän toisen pakkaseen odottamaan seuraavaa juustokakkua.

Täyte
2,5 dl kuohukermaa, Flora vispiä tmv
2dl ranskankermaa
1 dl sokeria
Vaahdota edelliset.
Sekoita sekaan 250g maustamatonta tuorejuustoa.
Sekoita 5 kpl (kylmässä vedessä liotettua) liivatelehteä 0,5 dl:aan kuumaa sitruunanmehua.
Valuta hiukan jäähtynyt mehu/liivateseos täytteeseen. Sekoita.

Kokoa kakku irtopohjavuokaan:

- kostuta kakkupohja maidolla, mehulla tai vedellä
- kaada täyte päälle
Laita kylmään maustumaan muutamaksi tunniksi.
Irrota vuokan reunat ja siirrä kakku kakku kakkulautaselle.
Koristele mieleiselläsi tavalla.
Kuvan kakussa on mansikoita ja tummasta suklaasta (+tomusokerista ja kermasta) tehty suklaakastike.

Tähän juustokakkuun sopivat erinomaisesti myös mustikat ja mustaherukat.

1 kommentti:

- Virpi kirjoitti...

Voi nam! Kirjoitan tämän reseptikirjaan, mutta yritän vielä malttaa kokeilua, nimittäin pienesti pudotettavaa olisi. Näyttää kyllä aivan taivaalliselta ja ainesten mukaan myös maistuu!